Staffanstorpspartiet
Insändare till SkD

Svar till Lennart Nilsson.
Lennart!
Du åberopar migrationsverkets statistik för perioden 1980-2001. Utöka perioden till 1960, så får du med alla de duktiga invandrare, som skapade sig en tillvaro här på egen bekostnad. Räkna in de sista 400 åren, så får du med både valloninvandringen på 1600-talet och hungersnödsutvandringen på 1800-talet. Den alltid lika vakne Mark Twain uttryckte det så här: ”Lögn, förbannad lögn, statistik!
I mitt svar till dig åberopade jag en universitetslektor i Göteborg, som utrett kostnaderna. Invandringen kostar enligt denne 240 miljarder kr om året, dvs mer än en fjärdedel av statsbudgeten. Detta är ett faktum. Bemöt detta faktum, istället för att komma dragandes med valpropaganda.
Jag håller med om att det finns många duktiga invandrare. Men mångkulturen ”berikar” oss med minus 267 miljarder kronor per år. MINUS! Det kostar alltså 30.000 kr om året för varje svensk, från nyfödd till fattigpensionär. Det är inte de duktiga invandrarna som orsakar den kostnaden. Däremot håller dessa duktiga invandrare med mig, om att det har släppts in, och fortfarande släpps in för många lycksökare i landet. Fråga dem, det har jag gjort!
Man drar osökt slutsatsen att vad du och socialdemokraterna vill ha ut av invandringen är fler som röstar på er, så att ni får sitta vid makten och sko er på skattebetalarnas bekostnad. Och då förstår man att ni är angelägna om att få in så många som möjligt. Men vi vanliga människor är vaknare än så. Ju fler lycksökare ni släpper in, desto fler svenska väljare kommer ni att förlora! (Till svenskarna räknar jag då även de invandrare, som anlände före 1992.)
Ersättare i kommunfullmäktige för Staffanstorpspartiet Per-Olof Karlsson

Tillbaka